Vogelgriep op Holywood

Op woensdag 17 Augustus 2022 is bij ons pluimvee aviaire influenza (vogelgriep) geconstateerd. Tot onze grote verslagenheid zijn onze circa 137 kippen, pauwen, kalkoenen en parelhoenders geruimd door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). “Dit is voor ons allemaal een enorme schok”.  ook financieel kunnen wij u hulp goed gebruiken. Als u ons wilt helpen kunt u doneren via de doneer knop, vriend worden of Dieren adopteren. 

Woensdag 17 Augustus 2022

Helaas is er bij ons tot onze grote verslagenheid vogelgriep geconstateerd. Om verspreiding van het virus te voorkomen, is op woensdag 17 Augustus 2022 om 17.00 uur  begonnen met de ruiming van de circa 137 kippen, kalkoenen parelhoenders en pauwen door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).

De dieren worden door een bedrijf gevangen en met CO2-gas in slaap gebracht. Een ander bedrijf voert het pluimvee af.

Dit betekent dat wij vanaf 17 Augustus 2022 Minimaal 3 weken gesloten zijn.

Luka Koevermans, een van onze zeer gewaardeerde vrijwilliger, vertelt tegen RTV Rijnmond hoe wij erachter zijn gekomen. “We zagen ineens een dode kip en daarna andere vogels die ziek werden. Toen hebben we de dierenarts gebeld en bleek er inderdaad sprake te zijn van vogelgriep. Heel verdrietig.”


Donderdag 18 Augustus 2022

Update wilde westen feest;

Het wilde westen feest kan doorgaan.

We verschuiven de locatie naar onze buren op Boerderijpad 5. De onwijs lieve vrijwilligers van samen sterk Holy sprongen ons meteen bij! Zaterdag zullen wij het terrein delen om beide onze feestjes door te kunnen laten gaan!

Zondag mogen wij ook op het terrein feest vieren.


Maandag 5 September 2022

Wij zijn druk bezig met het leeg halen en reinigen van alle kippenhokken, helaas kost dit erg veel tijd en lopen wij hier een week mee achter. Na onze reiniging, worden de hokken nog 2 keer ontsmet. Hierna krijgen wij van het NVWA meer informatie over wanneer we weer open mogen en welke eventuele aanpassingen aan de looproute over het erf gemaakt moeten worden. dit betekend dat wij nog zeker 2 weken gesloten zijn.

 

Dinsdag 14 September 2022

Helaas lijkt het er op dat alles toch wat langer op zich gaat laten wachten. vooralsnog is dit de ‘planning’:

Alle stallen zijn inmiddels door ons leeg gehaald en gereinigd. We moeten nu de tweede ontsmetting afwachten van het NVWA. Na deze ontsmetting wordt het proces 1 week later nog een keer herhaald. Na deze 3e ontsmetting moeten de hokken nog eens 3 weken leeg blijven… na die periode moeten er weer een aantal nieuwe kippen in de hokken. Als deze 3 weken lang gezond blijven, worden wij pas besmettingsvrij verklaard. Alles bij elkaar lijkt het er dus op dat het nog minimaal 7 weken gesloten zullen zijn.

Wij hopen op een uitzondering, maar daar is nog niets zeker over.