Vogelgriep op Holywood

Op woensdag 17 Augustus 2022 is bij ons pluimvee aviaire influenza (vogelgriep) geconstateerd. Tot onze grote verslagenheid zijn onze circa 137 kippen, pauwen, kalkoenen en parelhoenders geruimd door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). “Dit is voor ons allemaal een enorme schok”.  ook financieel kunnen wij u hulp goed gebruiken. Als u ons wilt helpen kunt u doneren via de doneer knop, vriend worden of Dieren adopteren. 

Woensdag 17 Augustus 2022

Helaas is er bij ons tot onze grote verslagenheid vogelgriep geconstateerd. Om verspreiding van het virus te voorkomen, is op woensdag 17 Augustus 2022 om 17.00 uur  begonnen met de ruiming van de circa 137 kippen, kalkoenen parelhoenders en pauwen door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).

De dieren worden door een bedrijf gevangen en met CO2-gas in slaap gebracht. Een ander bedrijf voert het pluimvee af.

Dit betekent dat wij vanaf 17 Augustus 2022 Minimaal 3 weken gesloten zijn.

Luka Koevermans, een van onze zeer gewaardeerde vrijwilliger, vertelt tegen RTV Rijnmond hoe wij erachter zijn gekomen. “We zagen ineens een dode kip en daarna andere vogels die ziek werden. Toen hebben we de dierenarts gebeld en bleek er inderdaad sprake te zijn van vogelgriep. Heel verdrietig.”


Dinsdag 4 oktober 2022

Holywood weer geopend! 

Door genomen maatregelen mag de stadsboerderij weer open. De maatregelen houden in: dat er pas vanaf begin 2023 nieuw pluimvee op de boerderij mag komen. Ook betekent dit dat er in ‘T winkeltje geen eieren worden verkocht. Daarnaast zijn alle hokken afgeschermd voor publiek, dit kan betekenen dat er plekken van de boerderij niet toegankelijk zijn.